marți, 3 iunie 2014

ELIZABETH STROUT- Olive Kitteridge

Concursul editurii LITERA

CÂŞTIGĂTOARE ACESTEI EDIŢII ESTE


Miky C
Miky C
Miky C (vezi comentariul ei mai jos). FELICITĂRI!

Editura LITERA vă invită la un nou concurs. În săptămâna aceasta cartea oferită este
Treisprezece povestiri scrise cu profundă înţelegere şi simpatie pentru natura umană dezvăluie momentele de tristeţe sau de revelaţie ale unor oameni cât se poate de obişnuiţi. Olive Kitteridge este firul călăuzitor ce traversează toate aceste crâmpeie de viaţă. Fostă profesoară de matematică, personalitate puternică şi mizantropă, aceasta cunoaşte suferinţa de a-şi vedea unicul fiu înstrăinându-se treptat de ea. Dezamăgirea ia forma căsătoriei lui Christopher, copilul iubit, cu o femeie pe care abia o cunoaşte şi  de care va divorţa după un an. Fire dificilă şi nesociabilă, Olive îşi pierde ultimul prieten adevărat când soţul său, Henry, suferă un atac cerebral şi îşi petrece restul vieţii într-o stare vegetativă. Toate aceste experienţe o conduc la concluzia că toţi ne naştem şi murim singuri. In esenţă, Olive Kitteridge este o carte despre pierdere, despre neputinţa de a stabili sau a reînnoda legăturile sufleteşti cu cei apropiaţi, dar şi despre speranţă şi reînnoire. Ceea ce înseninează existenţa dureros de confuză, uneori lipsită de sens a personajelor sunt clipele fugare în care aceştia înţeleg că viaţa vibrează totuşi de frumuseţe şi că  merită a fi trăită. Cartea a obţinut Premiul Pulitzer pentru ficţiune în 2009.



Condiţii de desfăşurare

1. participanții trebuie să locuiască în Bucureşti sau să poată veni până în capitală pentru a-și ridica premiul;
2. lăsați un comentariu la această pagină în care să spuneţi ce anume vă place la acest blog , ce sugestii aţi avea pentru îmbunătăţirea lui sau ce notă de lectură aţi dori să citiţi;
data limită 8
IUNIE;
3. câştigătorul va fi anunţat pe data de 9 IUNIE ;
4. nu au voie să participe câştigătorii ediţiilor trecute;
ATENŢIE! mai multe comentarii la alte articolele de pe blog vor contribui la o mai bună apreciere şi vor constitui un plus în cazul unei departajări.

BAFTĂ!

1 buşeli:

  1. E unul din putinele bloguri culturale, literare de calitate la ora actuala in Romania. Nemaivorbind de frumusetea poeziilor autorului acestui blog.
    Din punct de veder al "imbunatatirilor", ar fi interesanta o nota de lectura pentru trilogia "Orbitor" sau alte scrieri ale dlui Cartarescu.

    RăspundețiȘtergere

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!