miercuri, 10 decembrie 2014

Concursul editurii Litera


Romanul Cântecul păsărilor de Sebastian Faulks vă este oferit de editura Litera



CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI ESTE 
MARIAN DRAGOMIR!

FELICITĂRI!

  • Data aparitiei: 12.11.2014
  • Tip coperta: Broșată, cu clapete
  • Format: 120 x 190
  • Nr. pagini: 624
  • ISBN: 978-606-741-174-4

Despre roman'' Amiens, Franţa, 1910. Stephen Wraysford, un tânăr englez de douăzeci de ani, întâlneşte dragostea vieţii în persoana lui Isabelle Azaire, soţia unui proprietar de fabrici de textile cu care a fost trimis să stabilească relaţii de afaceri. Stephen îşi convinge iubita să părăsească împreună cu el atmosfera sufocantă a vieţii de familie provinciale, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. După ce rămâne însărcinată, Isabelle hotărăşte brusc să se întoarcă la părinţi, înainte să-i dea vestea că vor avea un copil. Profund marcat de această relaţie, şase ani mai târziu, Stephen o va duce cu el, îngropată în adâncul sufletului, în tranşeele marelui război care zguduie Europa. Experienţa radicală a celui mai cumplit conflict din istoria de până atunci a omenirii îl transformă lăuntric şi îi deschide perspectiva unei noi vieţi - paradoxal, prin întoarcerea la Amiens pentru a regăsi iubirea şi apoi prin salvarea lui, în urma unei explozii în subterane, de către un ofţer german cu care fraternizează. 
Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.''

(sursa fotografiei şi a prezentării este site-ul editura Litera)

Condiţii de participare
  • daţi like sau share la acest articol pe una dintre reţelele de socializare;
  • lăsaţi un comentariu în care să împărtăşiţi impresii despre un alt autor care a tratat tema războiului în scrierile sale (poate fi vorba şi despre un război fictiv) sau;
  • lăsaţi un comentariu în care să împărtăşiţi impresii despre un alt autor englez.
Durata de participare
  • 10 decembrie 2014 - 14 decembrie 2014;
  • câştigătorul va fi anunţat pe data de 15 decembrie 2014;
  • nu va fi tragere la sorţi, va fi ales comentariu cel mai frumos.
Succes!

4 buşeli:

  1. frumoasa initiativa, sper sa se inscrie cât mai multi bloggeri! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tema razboiului, ca trauma psihica, a fost tratata in romanele si nuvelele sale de scriitori precum Julio Cortazar sau Boris Vian. La ei razboiul este doar un sunte de fundal, ridiculizat prin deformare.

    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Trebuie sa ma gândesc la romanele copilăriei mele si la Legiunea blestemaților, Editura Nemira, 1992. Este o carte ce m-a inspirat în ceea ce privește definiția războiului, din aceasta cauza toate filmele cu nemți le ador. Regimentul disciplinar de tancuri 27 este mereu cu mine.

    RăspundețiȘtergere

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!