joi, 6 iunie 2013

Va fi linişte va fi seară






Societatea oamenilor zero-dimensionali se desfășoară respectând cu strictețe legile tropismelor. Când intră șefu', oamenii zero-dimensionali se ridică și fac reverențe, face șeful o glumă - râde tot biroul, este șeful încruntat - lumea privește grav și e tristă. Evadarea dintr-o astfel de societate ne este la îndemână, în general se întâmplă vineri seară, iar duminică, 9 iunie 2013, putem petrece împreună o seară în afara dimensiunilor și normelor impuse, o seară de Pariu pe Prietenie.


Îngerii CANTOS, Teodora Ionescu, Eugen Avram, Tică Lumânare, Felix Nicolau, Gabriel Nedelea cu Opera Poetică Virgil Mazilescu, Sorin Teodoriu, Ștefan Ciobanu, cu toții vă așteptăm de la ora 18:00 la Mojo Club Music din București, strada Gabroveni nr. 14.

Lansarea cărţii Operă Poetică Virgil Mazilesc sperăm să vă atragă într-un număr cât mai mare, pentru că avem de a face cu un autor de o ţinută poetică deosebită, autor care a ales să fie un scriitor caltitativ şi nu cantitativ, cuprins atât de rar în paginile unei cărţi. Mulţumim lui Gabriel Nedelea că a ales să lanseze cartea la Pariu pe Prietenie.




Editura Litera vă oferă
Jasper Fforde - Nuanţe de cenuşiu
În lumea lui Eddie Russett, culoarea înseamnă destin. Odată testată, percepţia culorii le determină oamenilor locul în Cromatocraţie. Nimeni nu poate vedea preponderent decât o culoare şi nimeni nu ştie de ce –, dar sunt o mulţime de necunoscute apărute după Ceva Ce s-a Întâmplat, dezastrul care s-a abătut asupra omenirii şi care a fost urmat de de Faptizare şi de Retroziuni. Ca pedeapsă pentru răzvrătirea împotriva birocraţiei Colectivei, Eddie – un Roşu, aşadar cu doar o treaptă deasupra Cenuşiilor, clasa muncitoare – este trimis să facă un recensământ al scaunelor în Carminul de Răsărit, în Hotarele Îndepărtate, un ţinut unde locuitorii au un mod aparte de a interpreta Regulamentul. Într-o lume în care întrebările şi cei care le adresează nu sunt văzuţi cu ochi buni, Eddie se îndrăgosteşte, se răzvrăteşte împotriva Prefectului, află un mare secret şi este înghiţit de un copac carnivor. Nuanţe de cenuşiu este un roman provocator, sofisticat şi plin de substanţă.






Torsten Krol - Oamenii delfin
La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul Erich Linden, în vârstă de şaisprezece ani, părăseşte Germania, împreună cu mama şi fratele mai mic, cu destinaţia Venezuela. Vor începe o viaţă nouă alături de unchiul lor, Klaus Linden, medic nazist, care îşi ascunde acolo, sub o nouă identitate, crimele comise în lagărele de concentrare. Un accident de avion îi aruncă pe toţi în mijlocul junglei amazoniene, fără nici cea mai mică şansă de salvare. Imediat sunt descoperiţi de Yayomi, un trib violent şi superstiţios, care cred că ciudaţii străini sunt oameni-delfin cu puteri magice. Dar jungla este un loc întunecat, misterios şi, în cele din urmă, tragic. Răvăşitorul secret al fratelui mai mic, rătăcirea minţii mamei, crimele oribile comise de Klaus, intrigile din interiorul tribului şi conflictul generat de adevăratul chip al celorlalţi se îmbină în scene dramatice de o intensitate halucinantă. Provocator, romanul lui Krol, o alegorie istorică pe cât de inteligentă, pe atât de sângeroasă, pune în lumină într-o manieră cu totul inedită problema superiorităţii rasiale, în spaţiul dintre primitivismul tribal şi civilizaţia modernă postbelică.


Intrarea liberă!



0 buşeli:

Trimiteți un comentariu

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!