duminică, 23 decembrie 2012

slow motion



mergea pe stradă și surprindea totul, pentru cine știe ce ocazie. vedea surâsul fetelor ce treceau pe lângă el, gesturile rapide ale polițistului din intersecție, manechinul aranjat de vânzătoare în vitrina prăfuită. toate în culorile tonifiante ale dimineții. inima îi bătea și știa foarte bine că bătăile se vor auzi și ele pe filmarea făcută. spre ce se grăbea? nu putea să spună clar.
surprinde o femeie ce scutură perne la fereastră
copii alergând într-o grădină - una din femeile ce avea grijă de ei îl urmărește cu privirea -
fețe de oameni în mersul autobuzului
un om ce doarme pe o bancă
toate astea ar fi fost o încununare dacă nu ar trebui să le și revadă. era dator să facă acest reportaj șefului său care era într-o ureche. când i-a înmânat camera video i-a simțit ușorul tremur al voci și a observat faptul că avea un șiret dezlegat. neras, îi explică avantajele camerei și ce trebuia să sublinieze în prezentare. desigur, munca pe teren era capitală. camera trebuie să surprindă culorile, mișcarea, claritatea și fidelitatea sunetului. într-o cafenea, sunetul ceștii s-a așezat comod pe cardul de memorie. numele ospătăriței de pe ecusonul galben gaby, l-a făcut să zâmbească. 
clopotul de la ușă îl făcu să tresară și camera surprinde o tânără în fustă roșie și bluză roșie intrând odată cu razele dimineții. apoi iar
uși închise la metrou
scări rulante
o mână primește rest
un om cade pe trotuar
toate astea sunt păstrate de cameră. toate astea vor fi remasterizate. opține permisiunea să filmeze o linie de asamblat laptopuri. expresiile pasive ale muncitorilor sunt redate rid cu rid. încruntare cu încurntare de către camreră.
slow motion: o placă de bază cade de pe linia de asamblare, se rotește în aer de 3 ori (lucru memorat doar de cameră), vânzătorul face ochi mari, o secretară țipă înainte de impact, toate astea sunt redate într-un minut, clipul va vedea lumina ecranelor în semnătura producătorilor. camera video surprinde înclinările din semnăturile ce rămân pe foaie în timp ce, în fundal, se văd niște umbre care dau mâna și se felicită.

1 buşeli:

  1. Domnule Stefan,
    un Craciun frumos si linistit va doresc!
    Sarbatori fericite si La multi ani!

    RăspundețiȘtergere

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!